GYNAECOLOGIE - VERLOSKUNDE
Home Consultaties Ligging Contact
2D - 3D - ECHOGRAFIE
ZWANGERSCHAP
MENOPAUZE
PLASTISCHE CHIRURGIE
DERDE WERELD PROJECT
         
 
 
 
 
 
 
 
DERDE WERELD PROJECT
 
WAAR

Minstens tweemaal per jaar (eerste maal december 2002, verder in mei 2003, oktober 2003, maart 2004, november 2004, maart 2005, januari 2006, juli 2006, november 2006, …) wordt persoonlijke medische hulp verleend aan Myanmar, ter plaatse in Yangoon.

GYNAECOLOGISCHE POJECTEN

Samen met de verantwoordelijke ministeries en de universiteit van Yangoon, worden verschillende gynaecologische projecten uitgewerkt:

  • baarmoederhalskanker is nog steeds verantwoordelijk voor 37 % van de kwaadaardige tumoren bij de vrouw in Myanmar. Daarom is het opstarten van een screening programma voor afname van uitstrijkjes, eerst in de hoofdstad en nadien in het hele land, van groot belang. De eerste besprekingen hieromtrent zijn gevoerd en mede dankzij de hulp van de dienst Anatomopathologie van de Gentse Universiteit (Prof. Praet) werd dit programma eind 2003 met succes opgestart.

• gekoppeld aan het vorige programma wordt aan anticonceptie en dus aan gezinsplanning gedaan.

• een IVF- of proefbuis-centrum wordt tevens opgericht als enige centrum in Myanmar om die patiënten - die anders naar Singapore en/of Thailand moeten - ter plaatse te kunnen laten behandelen.


ANDERE MEDISCHE PROJECTEN

Naast de gynaecologische projecten worden projecten gesteund in de oftalmologie, de plastische heelkunde (gespleten lip, verwondingen door landmijnen,…), vaatchirurgie, radiologie, enz.

ONTWIKKELINGSPROJECTEN

Naast de medische projecten wordt tevens steun verleend aan scholen (onderwijspakketten, computerinstallaties, sanitaire installaties), worden waterpompen geplaatst en irrigatieprojecten besproken, enz.

top
 
         
Copyright © 2003, Dr. Frank Ingels. All rights reserved.